1 jaar onderweg !! (video)

Comment

1 jaar onderweg !! (video)

Woohoo!! Wat een dag. Met tranen in de ogen en kramp in de buik reden we vandaag naar huis. 'Wat doen we hier?' vroegen we ons af. De kids waren door het dolle heen, dus het werd een mix van vreugde, verdriet, angst en nieuwsgierigheid.

Comment

11 maanden onderweg (video)

Comment

11 maanden onderweg (video)

Op de valreep van de 6e van de maand: onze 11 maanden onderweg vlog. Binnen is het heet, buiten zitten Pieternel en Robert (😁).

Op de achtergrond een straatfestival en net terug van een beangstigende koorddans-act (40 meter boven de grond), praten we over haast, toevallige feestjes en (weer nog meer) mooie ontmoetingen.

Comment

Troviscais, een bijzondere ontmoeting

2 Comments

Troviscais, een bijzondere ontmoeting

We hadden net met elkaar besloten om naar het strand te rijden, toen ik de kaart van de lange afstands-wandelroute Rota Vincente zag. ‘O, ja! Daar wil ik nog heel graag een etappe van lopen.’ In de buurt was een rondwandeling van een dagdeel. Handig om weer bij de bus uit te komen. Ik stelde voor om daar naar toe te gaan en iedereen vond het, goed.

Troviscais, waar de route startte, bleek een gehucht. ‘Weet je zeker dat je daar een dag met de kinderen wilt zijn?’, vroeg ik aan Pieternel. ‘Ja hoor, dat lijkt me juist wel leuk om daar rond te kijken,’ zei ze stellig en dus koersten we aan op de paar huizen op de kaart.

2 Comments

10 maanden onderweg (video)

Comment

10 maanden onderweg (video)

We waren al in slaap gevallen, maar er stond nog iets op ons programma: de maandelijkse vlog! 

Naast mooie kusten en een groen binnenland, deze keer ook vurige kinderen, saai werelderfgoed, ruimte voor onszelf en liever geen haast. 

Vandaag zijn we 10 maanden onderweg!

Comment

9 maanden onderweg (video)

Comment

9 maanden onderweg (video)

Anjerrevolutie, slapen in de bolderkar, een impulsieve actie, wachten op onderdelen die nooit kwamen en hoe we (in the middle of nowhere) gewekt werden door een horde hardlopers... Vanaf het parkeerterrein van de Lidl (waar we naast een camper met een papegaai staan) nemen we traditiegetrouw de afgelopen maand door. Enjoy!

Comment

8 maanden onderweg (video)

Comment

8 maanden onderweg (video)

8 maanden onderweg-vlog: We dachten dat het misschien een saai fillmpje zou worden... Toch komen heel wat anekdotes tevoorschijn, ondanks de regen die afgelopen maand volop de Spaanse natuur voedde. Wij hadden in ieder geval veel lol tijdens het opnemen. 

Comment

5 maanden onderweg

Comment

5 maanden onderweg

Het is weer de zesde van de maand. Nu, hier in Spanje, met Drie Koningen een grote feestdag, met vuurwerk om ons heen. Voor ons weer tijd om even terug te kijken naar afgelopen maand.

Comment

Wat een jaar!

Comment

Wat een jaar!

Dankjewel!
We willen jou enorm bedanken voor je aandacht en betrokkenheid bij onze ontwikkelingen van afgelopen jaar. Het jaar 2017 is wel een van de meest bijzondere jaren uit ons leven tot nu toe. Het was een jaar van opstarten, aanpakken, doorpakken en loslaten. Van delen, opruimen, weggooien en vertrekken. Van intensiteit, overgave, ontdekken, avontuur en samenzijn.

Comment

4 maanden onderweg (video)

Comment

4 maanden onderweg (video)

Het is 6 december. We zijn vandaag in de buurt van Benidorm voor de APK van Betty en exact 4 maanden onderweg. Zoals gebruikelijk vertellen we hoe we deze maand en het reizen tot zover hebben beleefd. 

Comment

Een dag uit ons busleven

Comment

Een dag uit ons busleven

"Hoe zien jullie dagen eruit?", dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Welnu, hier beschrijf ik een overheerlijke oktoberdag: 

We zijn wakker rond 7.00 uur, openen het gordijn bij ons bed om het bos te kunnen zien en ruiken. Samen met de kinderen liggen we 's ochtends als sardientjes in ons gezellige bed-blik. 

Ik lees voor uit het Franse kinderboek  'Les châteaux forts'- de originele Franse tekst, afgewisseld met een Nederlandse vertaling. Nu we bij verschillende kastelen zijn geweest (Bouillon, Chambord en Chenonceaux), vinden de kinderen het heel interessant te weten hoe het leven van ridders en hun entourage 'ten kastele' was. En zo pikken ze vast ook nog wat Frans op.

Opstaan doen we liefst een voor een, aangezien het wassen en aankleden in dezelfde vierkante bus-meter plaatsvindt. 

Comment

Twee maanden onderweg (blog)

Comment

Twee maanden onderweg (blog)

Nu we twee maanden onderweg zijn is dat een mooi moment om terug te blikken.

We begonnen rustig aan en dat is niet veranderd. Vanaf het begin af aan volgen we onze intentie om niet te haasten. Soms – als het zonnige zuiden ons lokte – moesten we elkaar even hieraan herinneren. Maar meestal ging het vanzelf, al aanvoelende waar we op dat moment zin in hadden. Veelal wilden we het rustig aan doen; nog een dag blijven staan op de plek waar we waren – genieten van de vertraging – en daarna pas weer verder.

Comment

Onze eerste maand (video)

Comment

Onze eerste maand (video)

We zijn een maand op reis en staan aan de rand van een druivenveld in de Champagne. Tijd voor een update!

In deel 1 van de update raakt Sofie verstrikt raakt in de vliegenvanger, waardoor er in deel 2 meer ruimte is om te vertellen over onze ervaringen.

Comment

De sprong in het onbekende

4 Comments

De sprong in het onbekende

Het voelt ineens spannend. Alsof ik op een hoge duikplank sta. Nu we de grens over zijn gegaan en bij de laatste bekende standplaats op het terrein van vrienden staan, realiseren we het we allebei ineens maar al te goed: nu volgt de sprong in het onbekende.

We praatten hier al vaak over, maar nu kunnen we pas ‘realtime’ voelen dat zo’n lange periode op onbekend terrein wat angst oproept. Fijn om dit gevoel met elkaar te kunnen delen.

Vrijheid, verantwoordelijkheid en veiligheid

We hebben veel voorbereid, maar niet de route. Die hebben we bewust opengelaten.

En nu merken we, dat het toch eigenlijk best spannend is om niet te weten of we morgen, overmorgen en volgende week een fijne plek zullen vinden om te kunnen staan. Het verantwoordelijkheidsgevoel als ouders speelt daarin de doorslaggevende rol.

4 Comments

De eerste weken van onze reis

3 Comments

De eerste weken van onze reis

We zijn vertrokken! Vorige week zondag stuurden we Betty voor een jaar onze straat uit en zwaaiden buren ons na. Terwijl we de stad uitreden, voelde ik ineens de vrijheid en ruimte van een jaar zonder onnodige moetens. Alsof alle drukke denk- en regeldingen van de afgelopen weken en maanden ineens wegvielen en het heel duidelijk voelbaar werd waarvoor we alle investeringen hebben gemaakt. 

Bewust gekozen, stopten we voor een aantal dagen dicht bij huis om gedag te kunnen zeggen tegen vrienden en familie. En dat was fijn. De situatie maakte dat het samenzijn steeds en snel een waardevolle laag raakte waardoor ik kon voelen hoe dierbaar iedereen voor mij is. In het dagelijkse leven bereik ik dat gevoel niet zo snel, laat staan dat het wordt uitgesproken. Nu wel.

3 Comments

Alles voor het laatst

Comment

Alles voor het laatst

Over afscheid nemen voorafgaand aan ons vertrek

Het is een week voor ons vertrek en ik zit samen met de kinderen in bad. Heerlijk. En wellicht de laatste keer badderen voor we op reis gaan. 

Deze weken staan in het teken van allerlei ‘laatste keren’.  

Nog een keer 'lekker alleen-zijn met mijn lief’, want ook dat is komend jaar ogenschijnlijk onmogelijk. We wandelen langs de rivier, met het prachtige uitzicht op de stad waar ik zo van houd. Die gezellige stad waar ik gewoon weet wat waar is, waar ik me al meer dan de helft van mij leven zo vertrouwd voel.

De laatste zangrepetities, borrels en koffie met vrienden en familie. Afscheid nemen bij de kinderopvang en dan de allerlaatste keer samen spelen met lievelingsvriendjes. Dat laatste raakt me het meest.

Comment

De laatste twee weken voor vertrek. Vertrouwen houden bij tegenslag.

Comment

De laatste twee weken voor vertrek. Vertrouwen houden bij tegenslag.

Nog 10 dagen en dan zijn we vertrokken. Ik merk dat het spannend voelt nu het zo dichtbij komt. Het gaat er straks écht van komen (ik knijp ff in mijn arm want het voelt nog steeds onwerkelijk). Terwijl we tegelijkertijd nog ontzettend druk zijn met veel kleine en grote regeldingen.

Eergisteren heb ik mijn werk afgerond en de laatste zaken voor de overdracht geregeld. Het voelt vreemd mensen gedag te zeggen; ‘tot volgend jaar!’. Het klinkt zo raar.

Ook in en aan de bus zijn er nog een flink aantal laatste zaken te doen. Met de fietsendrager en de nieuwe, grotere, watertank blijkt er teveel gewicht aan de achterkant te liggen. De bus ging ineens veel te licht sturen en had dus minder grip op de weg. Daarom heb ik de dakkoffer met zonnepaneel naar voren moeten verplaatsen. Ook het achterlicht werkt nog niet en binnenin liepen de kledinglades nog ongemakkelijk klem in hun rails, vroegen enkele kopjes en glazen om een breukvrije speciale plek in de kast en bleek de dieselkachel er de geest aan te hebben gegeven.

Tegenslagen en vertrouwen

Maar niet alleen de dieselkachel.

Comment