Viewing entries in
Reizen met kinderen

10 maanden onderweg (video)

Comment

10 maanden onderweg (video)

We waren al in slaap gevallen, maar er stond nog iets op ons programma: de maandelijkse vlog! 

Naast mooie kusten en een groen binnenland, deze keer ook vurige kinderen, saai werelderfgoed, ruimte voor onszelf en liever geen haast. 

Vandaag zijn we 10 maanden onderweg!

Comment

9 maanden onderweg (video)

Comment

9 maanden onderweg (video)

Anjerrevolutie, slapen in de bolderkar, een impulsieve actie, wachten op onderdelen die nooit kwamen en hoe we (in the middle of nowhere) gewekt werden door een horde hardlopers... Vanaf het parkeerterrein van de Lidl (waar we naast een camper met een papegaai staan) nemen we traditiegetrouw de afgelopen maand door. Enjoy!

Comment

8 maanden onderweg (video)

Comment

8 maanden onderweg (video)

8 maanden onderweg-vlog: We dachten dat het misschien een saai fillmpje zou worden... Toch komen heel wat anekdotes tevoorschijn, ondanks de regen die afgelopen maand volop de Spaanse natuur voedde. Wij hadden in ieder geval veel lol tijdens het opnemen. 

Comment

4 maanden onderweg (video)

Comment

4 maanden onderweg (video)

Het is 6 december. We zijn vandaag in de buurt van Benidorm voor de APK van Betty en exact 4 maanden onderweg. Zoals gebruikelijk vertellen we hoe we deze maand en het reizen tot zover hebben beleefd. 

Comment

Een dag uit ons busleven

Comment

Een dag uit ons busleven

"Hoe zien jullie dagen eruit?", dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Welnu, hier beschrijf ik een overheerlijke oktoberdag: 

We zijn wakker rond 7.00 uur, openen het gordijn bij ons bed om het bos te kunnen zien en ruiken. Samen met de kinderen liggen we 's ochtends als sardientjes in ons gezellige bed-blik. 

Ik lees voor uit het Franse kinderboek  'Les châteaux forts'- de originele Franse tekst, afgewisseld met een Nederlandse vertaling. Nu we bij verschillende kastelen zijn geweest (Bouillon, Chambord en Chenonceaux), vinden de kinderen het heel interessant te weten hoe het leven van ridders en hun entourage 'ten kastele' was. En zo pikken ze vast ook nog wat Frans op.

Opstaan doen we liefst een voor een, aangezien het wassen en aankleden in dezelfde vierkante bus-meter plaatsvindt. 

Comment

Twee maanden onderweg (blog)

Comment

Twee maanden onderweg (blog)

Nu we twee maanden onderweg zijn is dat een mooi moment om terug te blikken.

We begonnen rustig aan en dat is niet veranderd. Vanaf het begin af aan volgen we onze intentie om niet te haasten. Soms – als het zonnige zuiden ons lokte – moesten we elkaar even hieraan herinneren. Maar meestal ging het vanzelf, al aanvoelende waar we op dat moment zin in hadden. Veelal wilden we het rustig aan doen; nog een dag blijven staan op de plek waar we waren – genieten van de vertraging – en daarna pas weer verder.

Comment

Onze eerste maand (video)

Comment

Onze eerste maand (video)

We zijn een maand op reis en staan aan de rand van een druivenveld in de Champagne. Tijd voor een update!

In deel 1 van de update raakt Sofie verstrikt raakt in de vliegenvanger, waardoor er in deel 2 meer ruimte is om te vertellen over onze ervaringen.

Comment

De sprong in het onbekende

4 Comments

De sprong in het onbekende

Het voelt ineens spannend. Alsof ik op een hoge duikplank sta. Nu we de grens over zijn gegaan en bij de laatste bekende standplaats op het terrein van vrienden staan, realiseren we het we allebei ineens maar al te goed: nu volgt de sprong in het onbekende.

We praatten hier al vaak over, maar nu kunnen we pas ‘realtime’ voelen dat zo’n lange periode op onbekend terrein wat angst oproept. Fijn om dit gevoel met elkaar te kunnen delen.

Vrijheid, verantwoordelijkheid en veiligheid

We hebben veel voorbereid, maar niet de route. Die hebben we bewust opengelaten.

En nu merken we, dat het toch eigenlijk best spannend is om niet te weten of we morgen, overmorgen en volgende week een fijne plek zullen vinden om te kunnen staan. Het verantwoordelijkheidsgevoel als ouders speelt daarin de doorslaggevende rol.

4 Comments

Alles voor het laatst

Comment

Alles voor het laatst

Over afscheid nemen voorafgaand aan ons vertrek

Het is een week voor ons vertrek en ik zit samen met de kinderen in bad. Heerlijk. En wellicht de laatste keer badderen voor we op reis gaan. 

Deze weken staan in het teken van allerlei ‘laatste keren’.  

Nog een keer 'lekker alleen-zijn met mijn lief’, want ook dat is komend jaar ogenschijnlijk onmogelijk. We wandelen langs de rivier, met het prachtige uitzicht op de stad waar ik zo van houd. Die gezellige stad waar ik gewoon weet wat waar is, waar ik me al meer dan de helft van mij leven zo vertrouwd voel.

De laatste zangrepetities, borrels en koffie met vrienden en familie. Afscheid nemen bij de kinderopvang en dan de allerlaatste keer samen spelen met lievelingsvriendjes. Dat laatste raakt me het meest.

Comment