"Hoe zien jullie dagen eruit?", dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Welnu, hier beschrijf ik een overheerlijke oktoberdag: 

We zijn wakker rond 7.00 uur, openen het gordijn bij ons bed om het bos te kunnen zien en ruiken. Samen met de kinderen liggen we 's ochtends als sardientjes in ons gezellige bed-blik. 

Ik lees voor uit het Franse kinderboek  'Les châteaux forts'- de originele Franse tekst, afgewisseld met een Nederlandse vertaling. Nu we bij verschillende kastelen zijn geweest (Bouillon, Chambord en Chenonceaux), vinden de kinderen het heel interessant te weten hoe het leven van ridders en hun entourage 'ten kastele' was. En zo pikken ze vast ook nog wat Frans op.

Opstaan doen we liefst een voor een, aangezien het wassen en aankleden in dezelfde vierkante bus-meter plaatsvindt. 

We ontbijten uitgebreid en zetten daarna koffie. 

Vandaag gebruiken we voor het eerst ons raam als schoolbord. Met een whiteboardstift tekent "juf Wijskop" (Pieternel volgens Robert) de A in zowel schoolschrift als drukletters. Juf vraagt welke woorden Simon en Sofie kennen met de A erin. Sofie wil ook weten welke datum het nu is en hoe ze dat kan opschrijven in haar schrift; 4 oktober verschijnt dan ook op het raam, zowel in drukletters als in schoolschrift. En Simon wil alle cijfers oefenen, 1-10 staan nu dus ook op het raam.

Dan is de spanningsboog op; tijd voor een gezellig spelletje 'Mens-erger-je-niet' met z'n vieren, sfeervol aangelicht door de steeds warmer wordende herfstzon.

Om de beurt nemen Robert en ik vervolgens onze (broodnodige en dus liefst dagelijkse) 'even-alleen-en-buiten-zijn'-tijd. Robert maakt herfstfoto's en ik spreek al wandelend langs het bosmeer wat app-berichtjes in voor vrienden.

Inmiddels is het zo behaaglijk dat de kinderen buiten op het picknickkleed -in hun blootje- staan te dansen op oude hits als ' My Sherona' van The Knack en 'Whooop-there it is' van TagTeam. Dit is inmiddels een van hun favoriete bezigheden, ook in de bus doen ze dit vaak de laatste weken, bij voorkeur ook daar naakt. Heerlijk, die lol die ze samen hebben. Ik geniet er enorm van!

Al meedansend -met als accessoire de fijne Scrubba-waszak - was ik de volgeplaste broeken van Simon. Wat een idylle, dit vrije leven in het zononvergoten herfstbos. Ik voel me zó happy!

We lunchen warm met gevulde wraps en daarna begint Robert aan een noodzakelijk laptop-klusje, de administratie [buh]. Ik heb het beter getroffen met nog een serie spelletjes met mijn heerlijke kinders in de zon. 

In de namiddag douchen we met onze koudwater-handdouche, ook weer een feest: de kinderen spoelen elkaar al gierend van de lol af. 

Opruimen, bus vegen, koken. 

Als toetje poffen we zelfgemaakte kastanjes in de koudgeperste sjalotten/koolzaadolie van een van de France Passion-boeren waar we laatst waren. Mmm!

Bedtijd: voorlezen uit 'Rintje' van Sieb Posthuma en uit een Frans kinderboekje dat ik op de rommelmarkt vond.

Terwijl ik dit schrijf wast Robert af. Hij moet zo weer met de administratie verder, terwijl ik op zoek ga naar een plek waar we kunnen gaan 'wwoof-en' of 'work away-en': werken op een boerderij of bij een chambre d'hôte. 

De prachtplek die we al een tijd op het oog hebben (Terre et toi in de Dordogne) geeft geen reactie op onze berichtjes helaas. Het telefoonnummer is ook afgesloten. Op zoek naar een nieuwe locatie dus. En dan ook nog koers bepalen voor morgen; vanwege een steeds leger wordende watertank die bijgevuld moet worden zullen we donderdagochtend ons idyllische bosplekje verlaten. 

Dus wat we onze route-app als einddoel gaan ingeven ga ik nu snel maar eens uitzoeken. 

Dan nog even de heldere nachthemel bewonderen et...

✨Bonne nuit! ✨

~ Pieternel

Comment