Viewing entries in
Samenleven

10 maanden onderweg (video)

Comment

10 maanden onderweg (video)

We waren al in slaap gevallen, maar er stond nog iets op ons programma: de maandelijkse vlog! 

Naast mooie kusten en een groen binnenland, deze keer ook vurige kinderen, saai werelderfgoed, ruimte voor onszelf en liever geen haast. 

Vandaag zijn we 10 maanden onderweg!

Comment

9 maanden onderweg (video)

Comment

9 maanden onderweg (video)

Anjerrevolutie, slapen in de bolderkar, een impulsieve actie, wachten op onderdelen die nooit kwamen en hoe we (in the middle of nowhere) gewekt werden door een horde hardlopers... Vanaf het parkeerterrein van de Lidl (waar we naast een camper met een papegaai staan) nemen we traditiegetrouw de afgelopen maand door. Enjoy!

Comment

5 maanden onderweg

Comment

5 maanden onderweg

Het is weer de zesde van de maand. Nu, hier in Spanje, met Drie Koningen een grote feestdag, met vuurwerk om ons heen. Voor ons weer tijd om even terug te kijken naar afgelopen maand.

Comment

Wat een jaar!

Comment

Wat een jaar!

Dankjewel!
We willen jou enorm bedanken voor je aandacht en betrokkenheid bij onze ontwikkelingen van afgelopen jaar. Het jaar 2017 is wel een van de meest bijzondere jaren uit ons leven tot nu toe. Het was een jaar van opstarten, aanpakken, doorpakken en loslaten. Van delen, opruimen, weggooien en vertrekken. Van intensiteit, overgave, ontdekken, avontuur en samenzijn.

Comment

4 maanden onderweg (video)

Comment

4 maanden onderweg (video)

Het is 6 december. We zijn vandaag in de buurt van Benidorm voor de APK van Betty en exact 4 maanden onderweg. Zoals gebruikelijk vertellen we hoe we deze maand en het reizen tot zover hebben beleefd. 

Comment

Een dag uit ons busleven

Comment

Een dag uit ons busleven

"Hoe zien jullie dagen eruit?", dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Welnu, hier beschrijf ik een overheerlijke oktoberdag: 

We zijn wakker rond 7.00 uur, openen het gordijn bij ons bed om het bos te kunnen zien en ruiken. Samen met de kinderen liggen we 's ochtends als sardientjes in ons gezellige bed-blik. 

Ik lees voor uit het Franse kinderboek  'Les châteaux forts'- de originele Franse tekst, afgewisseld met een Nederlandse vertaling. Nu we bij verschillende kastelen zijn geweest (Bouillon, Chambord en Chenonceaux), vinden de kinderen het heel interessant te weten hoe het leven van ridders en hun entourage 'ten kastele' was. En zo pikken ze vast ook nog wat Frans op.

Opstaan doen we liefst een voor een, aangezien het wassen en aankleden in dezelfde vierkante bus-meter plaatsvindt. 

Comment

Twee maanden onderweg (blog)

Comment

Twee maanden onderweg (blog)

Nu we twee maanden onderweg zijn is dat een mooi moment om terug te blikken.

We begonnen rustig aan en dat is niet veranderd. Vanaf het begin af aan volgen we onze intentie om niet te haasten. Soms – als het zonnige zuiden ons lokte – moesten we elkaar even hieraan herinneren. Maar meestal ging het vanzelf, al aanvoelende waar we op dat moment zin in hadden. Veelal wilden we het rustig aan doen; nog een dag blijven staan op de plek waar we waren – genieten van de vertraging – en daarna pas weer verder.

Comment

Onze eerste maand (video)

Comment

Onze eerste maand (video)

We zijn een maand op reis en staan aan de rand van een druivenveld in de Champagne. Tijd voor een update!

In deel 1 van de update raakt Sofie verstrikt raakt in de vliegenvanger, waardoor er in deel 2 meer ruimte is om te vertellen over onze ervaringen.

Comment

De eerste weken van onze reis

3 Comments

De eerste weken van onze reis

We zijn vertrokken! Vorige week zondag stuurden we Betty voor een jaar onze straat uit en zwaaiden buren ons na. Terwijl we de stad uitreden, voelde ik ineens de vrijheid en ruimte van een jaar zonder onnodige moetens. Alsof alle drukke denk- en regeldingen van de afgelopen weken en maanden ineens wegvielen en het heel duidelijk voelbaar werd waarvoor we alle investeringen hebben gemaakt. 

Bewust gekozen, stopten we voor een aantal dagen dicht bij huis om gedag te kunnen zeggen tegen vrienden en familie. En dat was fijn. De situatie maakte dat het samenzijn steeds en snel een waardevolle laag raakte waardoor ik kon voelen hoe dierbaar iedereen voor mij is. In het dagelijkse leven bereik ik dat gevoel niet zo snel, laat staan dat het wordt uitgesproken. Nu wel.

3 Comments